Jom Bisnes di Lazada

Jom Bisnes di Shopee

Jom Ketahui Rahsia 1688

Tips elak jadi mangsa rogol

Tips elak jadi mangsa rogol

Elak dari menjadi mangsa rogol Dah sebulan lebih aku tak buat apa-apa posting di blog ni. Maklumlah menjaga 6 orang anak dan isteri dalam bulan pantang. Tak ada masa nak fikir tentang post dan blog. Tapi alhamdulillah sekarang ni semua dah stabil, isteri pun dah kuat. Anak-anak pun dah dapat membiasakan diri dengan adik terbaru. …

Read More Read More

Peralatan blogging saya

Peralatan blogging saya

Peralatan Blogging Nak jadi seorang blogger yang perlu memaintainkan blognya sudah pasti beberapa device atau peralatan diperlukan. Sebab banyak benda yang nak kena di ‘jaga’ setiap hari. Nak menulis post, nak layan komen pengunjung dan nak update status kat social media seperti di facebook, instagram, twitter dan lain-lain lagi. Sebahagian blogger suka letak gambar kat …

Read More Read More

Cara mengurangkan belanjawan untuk tahun 2017

Cara mengurangkan belanjawan untuk tahun 2017

Sebelum ini saya ada menyenaraikan tips berjimat, kali ni saya mahu berkongsi tentang  rancangan yang disusun untuk mengurangkan belanjawan dan dlam masa yang sama meningkatkan simpanan. Tahun 2017 ni adalah tahun yang mencabar disebabkan ekonomi negara yang kacau bilau terutama selepas kenaikan harga barangan dan pemotongan subsidi. Sebagai rakyat biasa yang berkerja makan gaji, kenaikan barangan harian …

Read More Read More

Hari jadi anak kembar saya

Hari jadi anak kembar saya

Hari jadi anak kembar ke-8 Kelmarin 8/1/2017 adalah hari jadi anak kembar saya yang ke lapan. Sekejap je rasanya sejak menyambut mereka lahir 8 tahun yang lalu dan kini dah pun berada di darjah 2. Mereka berdua ni dilahirkan tak cukup bulan, kandungan baru berumur 32 minggu. Ketika tu mama mereka ni berada dalam keadaan …

Read More Read More

Buat duit dengan blog tanpa modal

Buat duit dengan blog tanpa modal

Buat duit dengan blog tanpa modal Sebelum ni saya ada bincangkan macam mana nak buat duit tanpa modal, post kali ni  pula disenaraikan 8 kaedah yang saya ketahui bagaimana kita boleh buat duit dengan blog. Ramai orang kurang percaya dan tidak yakin tentang prospek untuk menjana hasil dari blog. Lagipun menjadi seorang blogger menuntut lebih banyak …

Read More Read More

>
Ada masalah mari kita sembang