Plan digi terbaru lebih menarik

Posted on 2 min read 21 views

Bertukar ke Plan digi terbaru

Awal tahun lepas aku tukar plan digi yang baru ketika itu. Korang boleh baca post Tukar ke Digi Smartplan 45Plan tu dengan 3gb internet/sebulan dan 50 minit percuma. 3gb internet memang tak cukup untuk aku sebagai seorang yang suka bermain-main dengan maklumat. Kalau kat pejabat bila kerja semua dah settle biasanya dalam pukul 4 petang sebelum nak balik, masa tu ambil peluang search google apa-apa maklumat yang aku suka. Tapi no facebook ya..sebab aku tak begitu menyosial sangat.  

Pinitplan digi terbaru
Ni plan yang lama. Aku ambil Rm 45

Pilihan plan digi terbaru

Kebiasaan sebulan bil aku akan jadi sehingga RM70-80. Sebab setiap bulan terpaksa menambah data. Sampai la keluar tahun lepas plan digi terbaru yang lebih sesuai dan kena dengan budget.

Pinitdigi plan terbaru

Seperti plan terdahulu, aku memilih pakej kat tengah maka kali ni pun aku pilih yang tengah jugak..yang penting bukan jari tengah. Ok plan ni RM80 sebulan menyediakan 20gb data namun dibahagikan kepada 2 iaitu 10gb data internet sebulan dan 10 gb lagi untuk hari minggu je dari 12.01am pagi sabtu hingga 11.59pm ahad. Kemudian boleh rollover maximum 2gb dari monthly data ke bulan depan. Namun yang weekend data tak boleh rollover. Penggunaaan 10 gb dari isnin hingga jumaat adalah cukup-cukup untuk aku seorang insan yang bertubuh besar.

Kelebihan lain dengan plan digi terbaru

Yang ini pun penting dalam plan digi terbaru ni, iaitu unlimited panggilan ke mana-mana network. So yang ni memang aspek penting sebab aku boleh bergayut telefon mak atau adik beradik selama mana aku nak. Kalau lah plan ni dah wujud time aku bercinta, alangkah indahnya. Kemudian diberikan 300 sms percuma ke semua network. Tapi yang ni jarang-jaranglah aku guna..mungkin sebulan tak sampai 10 kali aku hantar mesej kat orang. Kebiasaanya pakai telegram atau whatsapp je lebih senang dan hanya menggunakan data internet sahaja.

Plan digi terbaru untuk pakej RM50 sebulan

Kalau sesiapa yang sekarang masih guna prepaid dan penggunaan sebulan cecah RM 50 ada baiknya korang terus guna postpaid plan digi terbaru RM50 sebulan tu. Dengan pakej postpaid digi ni korang boleh dapat 10GB data internet sebulan yang mana 5GB untuk pengunaan dari isnin hingga jumaat dan 5GB lagi untuk guna waktu hujung minggu. Korang juga akan dapat 100 mesej percuma ke mana-mana network. Dan Rollover adalah 1GB untuk dibawa ke bulan hadapan.

So marilah kita bertukar ke pakej digi plan terbaru ni. Kalau nak puas hati lagi, boleh terus guna pakej RM110 sebulan tu boleh dapat 25GB sebulan dan unlimited untuk weekend. Puas hati tu brader, time cuti duk kat rumah taram lah guna banyak manapun.

Tanda migrain, punca migrain pengalaman dan petua
​Baru-baru ni teman kena migrain untuk kali kedua yang baru disedari yang ianya adalah migrain. Pertama kali langsung tak sangka yang ianya migrain walaupun isteri cakap
Tools asas untuk Blogger
​Wordpress merupakan salah satu platform blog terbaik dari banyak-banyak platform yang ada. Sebahagian besar blogger lebih memilih untuk menggunakan platform wordpress kerana banyak kelebihan
Musim durian dah tibe
​Musim dor​oyan dah tibe dah kome oii. teman nengok kat tv dan facebook bukan main lagi harge doroyan murah-murah. Ada teman call mak teman katenye dekat kampung gajah Pasir Salak RM 3 je sebijik.
Tempat menarik di malaysia untuk honeymoon 2018
Kita sangat beruntung kerana lahir di sebuah negara yang penuh dengan keindahan alam. Malaysia merupakah sebuah negara yang terletak di garisan khatulistiwa yang kaya dengan
Tempat menarik di Teluk Intan
Salam semue. ​Kali teman nak menulis tentang asal usul teman. Pelik tak sebab ape ganti name diri kali ni teman? Ini la ceritenye...teman nak mengisahkan yang teman ni orang Perak Darul Ridzuan.
Bisnes dari rumah yang menguntungkan
Dunia sekarang sangat berbeza dari dulu. Jika dahulu kalau tidak keluar bekerja alamatnya dapur tak berasap, satu keluarga kebulur tak makan. Namun hari ini dah berbeza kerana duduk
Pengalaman kerja hantar tong gas
2-3 hari lepas ternampak motor delivery tong gas. Teringat kembali nostalgia zaman belajar di UiTM Shah Alam 15 tahun yang lepas. Masa tu sama jugak macam-macam pelajar lain, kesempitan

 

 

(Visited 435 times, 1 visits today)
  • saya sekarang guna celcom postpaid yang berharga RM80++ sebulan..

    pernah cecah RM100++ kerana topup data…

    call unlimited juga…

    itulah kerperluan kerja sebenarnya

    • ya sebelum ni memang saya kerap topup data sebab tak cukup. Bila kira-kira balik setiap bulan dari RM60 sebulan boleh melebihi rm 100

  • Wah menarik pakej ni.

    Tapi bro Oli, saya ambik Celcom First Gold pakej same like Digi RM80.

    Cuma Celcom first gold tu RM98 sebulan dapat 40GB. Berinternet lah sepuasnya. Yelah kita kan blogger.

    Banyak benda nak tulis. Opkos la kan bro Oli. hehe ..

    • ya bro..sebab senang nak blogwalking sambil tunggu isteri kat pasar ke, kat kedai ke..tapi celcom RM98 boleh cover sampai 40 gb lagilah mantap..

  • >