Subscribe untuk menerima post terkini dari OlaOli.com

 

First name

 

E-mail address

 

Plan digi terbaru lebih menarik

Bertukar ke Plan digi terbaru

Awal tahun lepas aku tukar plan digi yang baru ketika itu. Korang boleh baca post Tukar ke Digi Smartplan 45Plan tu dengan 3gb internet/sebulan dan 50 minit percuma. 3gb internet memang tak cukup untuk aku sebagai seorang yang suka bermain-main dengan maklumat. Kalau kat pejabat bila kerja semua dah settle biasanya dalam pukul 4 petang sebelum nak balik, masa tu ambil peluang search google apa-apa maklumat yang aku suka. Tapi no facebook ya..sebab aku tak begitu menyosial sangat.  

plan digi terbaru

Ni plan yang lama. Aku ambil Rm 45

Pilihan plan digi terbaru

Kebiasaan sebulan bil aku akan jadi sehingga RM70-80. Sebab setiap bulan terpaksa menambah data. Sampai la keluar tahun lepas plan digi terbaru yang lebih sesuai dan kena dengan budget.

digi plan terbaru

Seperti plan terdahulu, aku memilih pakej kat tengah maka kali ni pun aku pilih yang tengah jugak..yang penting bukan jari tengah. Ok plan ni RM80 sebulan menyediakan 20gb data namun dibahagikan kepada 2 iaitu 10gb data internet sebulan dan 10 gb lagi untuk hari minggu je dari 12.01am pagi sabtu hingga 11.59pm ahad. Kemudian boleh rollover maximum 2gb dari monthly data ke bulan depan. Namun yang weekend data tak boleh rollover. Penggunaaan 10 gb dari isnin hingga jumaat adalah cukup-cukup untuk aku seorang insan yang bertubuh besar.

Kelebihan lain dengan plan digi terbaru

Yang ini pun penting dalam plan digi terbaru ni, iaitu unlimited panggilan ke mana-mana network. So yang ni memang aspek penting sebab aku boleh bergayut telefon mak atau adik beradik selama mana aku nak. Kalau lah plan ni dah wujud time aku bercinta, alangkah indahnya. Kemudian diberikan 300 sms percuma ke semua network. Tapi yang ni jarang-jaranglah aku guna..mungkin sebulan tak sampai 10 kali aku hantar mesej kat orang. Kebiasaanya pakai telegram atau whatsapp je lebih senang dan hanya menggunakan data internet sahaja.

Plan digi terbaru untuk pakej RM50 sebulan

Kalau sesiapa yang sekarang masih guna prepaid dan penggunaan sebulan cecah RM 50 ada baiknya korang terus guna postpaid plan digi terbaru RM50 sebulan tu. Dengan pakej postpaid digi ni korang boleh dapat 10GB data internet sebulan yang mana 5GB untuk pengunaan dari isnin hingga jumaat dan 5GB lagi untuk guna waktu hujung minggu. Korang juga akan dapat 100 mesej percuma ke mana-mana network. Dan Rollover adalah 1GB untuk dibawa ke bulan hadapan.

So marilah kita bertukar ke pakej digi plan terbaru ni. Kalau nak puas hati lagi, boleh terus guna pakej RM110 sebulan tu boleh dapat 25GB sebulan dan unlimited untuk weekend. Puas hati tu brader, time cuti duk kat rumah taram lah guna banyak manapun.

Suka Main Game Dota 2 - game online
Ya kali ni buat julung-julung kalinya aku nak berkongsi hobi aku diperingkat tertinggi iaitu main game Dota 2. haha..hobi aku banyak, tapi belum setanding dengan minat dan sayangnya
Backpacking di Bangkok
Backpacking di Bangkok
Apa tu backpacking or mengembara? Mengembara adalah satu bentuk kos rendah, perjalanan bebas. Ia termasuk penggunaan beg yang mudah dibawa untuk jarak yang panjang atau jangka
Bersukan dan diet yang betul untuk kesihatan yang baik
Dah lama aku tak posting apa-apa. Maklumlah bulan ramadhan ni duk berzikir 24 jam hehehe(ye la tu)..Posting kali ni aku nak sentuh tentang kesan bersukan dan diet
Salam Ramadhan dan Selamat Berpuasa
Bulan Ramadhan menjelang tiba
Bulan Ramadhan menjelang tiba
Tinggal 3 hari je lagi kita nak berpuasa di bulan Ramadhan. Anak-anak pun tak sabar nak berpuasa almaklumlah puasa tahun ni 2 minggu kena cuti sekolah. Ada
Batuk teruk kahak berdarah pengalaman dan petua
Pengalaman batuk teruk dan kahak berdarah
Aku nak share dengan korang pengalaman batuk teruk dan cara nak kurang/hilangkan batuk. Sebulan sebelum isteri bersalin anak ke-6,
Tips elak perceraian untuk suami isteri
Assalamualaikum. Hari ni aku nak jadi ustaz untuk memberi nasihat kepada anda di luar sana tips elak perceraian berlaku dalam keluarga kita. Perceraian adalah satu perkara harus

 

 

(Visited 108 times, 1 visits today)
share
13 Responses

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge