Smartphone satu keperluan

Sebelum Smartphone satu keperluan Zaman hamba mula-mula belajar kat UiTM dulu lebih  kurang tahun 2000-2003 mula panas dengan telefon bimbit 3210 nokia. Banyak lagi pengeluar-pengeluar brand telefon bimbit masa tu seperti sagem, vodafone,  alcatel, motorola dan beberapa yang lain. Zaman tu…
Umur blog Olaoli semakin meningkat

Umur blog olaoli.com Dah dekat 2 minggu tanpa sebarang posting. Sedar tak sedar dah 3 bulan dah umur blog hamba ini. Terpaksa meninggalkan kawasan ke kawasan lain atas urusan kerja. Akhirnya barulah hari ni boleh lepak kat rumah dan time…
Teknik Promosi Offline

Teknik Promosi Offline Jika anda mempunyai satu perniagaan, mungkin anda langsung tidak menggunakan kaedah online untuk mempromosikan bisnes tersebut, namun anda pastikan akan melakukan teknik promosi offline secara anda tidak sedar. Kebanyakan kita lebih mengetahui strategi online marketing berbanding offline.…
Tips Berjimat Yang Berguna

Tips Berjimat Kali ini secara ringkasnya saya nak berkongsi beberapa kaedah atau tips berjimat. Mungkin ianya dapat membantu anda bagaimana untuk mengurangkan perbelanjaan dan meningkatkan simpanan atau tabungan. Dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu, mahu atau tidak kita mesti menguruskan…
15 Idea Perniagaan Internet

Idea Perniagaan Internet Kali ini saya nak berkongsi 15 idea perniagaan internet yang boleh diceburi untuk menambah income anda. Sebahagianya saya sendiri ‘mengaktifkan’ diri dan sebahgiannya hasil dari kajian dan pemerhatian terhadap perkembangan dunia internet marketer. Pernigaan internet juga membuka peluang…
Tips Temuduga Yang Penting

Tips Temuduga Untuk mendapatkan satu pekerjaan pasti kita akan menghadiri sesi temuduga yang dijalankan oleh syarikat, agensi atau pihak kerajaan sekalipun. Agak susah untuk mendapatkan pekerjaan tanpa sesi temuduga. Saya yakin sebahagian abang-abang dan kakak-kakak yang sudah masuk ke alam…
Pelaburan Terbaik terkini

Pelaburan Terbaik untuk kita Andai anda seorang yang baru mula bekerja dan stabil dari segi kewangan, ada beberapa jenis pelaburan terbaik yang boleh anda fikirkan. Dalam dunia  yang semakin moden seseorang sepatutnya memiliki sekurang-kurangnya 4 jenis pelaburan. Pemilihan pelaburan mestilah…
Fanatik politik di FB

Fanatik politik di FB Aku sejak 2-3 minggu ni bila bukak FB takda benda lain lagi yang aku terbaca. Asyik-asyik cerita politik. Kebanyakan rerakan aku ni macam dah nak gila dengan parti politik depa. Kutuk sana kutuk sini, maki sana…