Jom Bisnes di Lazada

Jom Bisnes di Shopee

Jom Ketahui Rahsia 1688

Featured
Pelan internet celcom fibre dan Unifi lite

Pelan internet celcom fibre dan Unifi lite

Celcom fibre atau unifi lite akhirnya dua-dua sekali Kat rumah teman ni ada 2 jenis line internet. Pertamanya adalah Unifi lite 10mb dan kedua ialah celcom fibre 30mb. Mesti korang pelik kan dah kenapa pulak sampai pakai 2 line internet ni. Sebenarnya bukan teman suka pun nak pakai 2-2 ni tapi teman tersilap…aduh duh… Unifi …

Read More Read More

Teman bekas pelajar UiTM Perlis

Teman bekas pelajar UiTM Perlis

​Teman bekas student UiTM Perlis​Ini first time teman nak share tentang tempat teman pernah belajar. Untuk post ni ialah UiTM Arau cawangan Perlis. Ok inilah destinasi pertama dalam hidup teman mula berjauhan dari keluarga untuk mencari ilmu.Perlis sebuah negeri kecil yang berada paling utara Semenanjung Malaysia. Negeri ni walaupun kecil tapi banyak tempat-tempat menarik dan …

Read More Read More

Turunkan tekanan darah tinggi punca dan petua

Turunkan tekanan darah tinggi punca dan petua

​Pengalaman tekanan darah tinggi dalam keluarga​Teman nak share kat pembaca olaoli.com pengalaman teman kena dan petua turunkan tekanan darah tinggi yang teman telah alami. ​Mula-mula teman nak ceritakan ​tentang background keluarga teman. Ibu bapa teman mengidap penyakit kronik. Arwah ayah dulu mengidap tekanan darah tinggi. Kena strok tahun 1987 waktu subuh lepas mandi. Akibatnya ayah …

Read More Read More

Blogger hingusan blog segalabenda.com dalam kenangan

Blogger hingusan blog segalabenda.com dalam kenangan

Kelmarin teman blogwalking dan terjumpa blog justkhai.com dan beberapa blog lain masih wujud yang pernah hot dan popular satu ketika dulu era 2010-2013. Diwaktu yang sama juga teman aktif…lebih tepatnya sangat aktif berblog berbanding sekarang ni. Waktu itu blog teman adalah segalabenda.com.** update teman dah berjaya beli semula doman niKetika tu dalam tempoh 3 bulan …

Read More Read More

Upgrade RAM atau HDD ke SSD

Upgrade RAM atau HDD ke SSD

​Kali ni teman nak bincangkan pulak sama ada nak upgrade ram atau ssd dulu. ​Sebelum ni kalau anda perasan teman ada buat satu post berkaitan dengan ssd kalau tak baca boleh baca kat link ni perbezaan antara hdd, ssd dan nvme ssd. So post kali ni nak bantu anda yang tak tahu lagi buat untuk …

Read More Read More

>
Ada masalah mari kita sembang