Blog Posts

Blogger hingusan blog segalabenda.com dalam kenangan

segalabenda.com

Kelmarin teman blogwalking dan terjumpa blog justkhai.com dan beberapa blog lain masih wujud yang pernah hot dan popular satu ketika dulu era 2010-2013. Diwaktu yang sama juga teman aktif...lebih tepatnya sangat aktif berblog berbanding sekarang ni. Waktu itu blog teman adalah segalabenda.com.** update teman dah berjaya beli semula doman niKetika tu dalam tempoh 3 bulan je teman dah berada di page rank pertama dan dalam tempoh 6 bulan blog tersebut berada dalam google pagerank 2 dan alexa rank antara 300k

Continue Reading

Upgrade RAM atau HDD ke SSD

upgrade ssd untuk mac book pro

​Kali ni teman nak bincangkan pulak sama ada nak upgrade ram atau ssd dulu. ​Sebelum ni kalau anda perasan teman ada buat satu post berkaitan dengan ssd kalau tak baca boleh baca kat link ni perbezaan antara hdd, ssd dan nvme ssd. So post kali ni nak bantu anda yang tak tahu lagi buat untuk upgrade laptop. Sebab ramai orang terutama orang perempuan asal bila laptop dia slow je dia akan pikir 2 benda.Pertama dia akan kata ada virus.Kedua dia

Continue Reading

JDT vs Kedah

JDT vs KEDAH

Jap lagi pukul 9 akan berlangsung perlawanan akhir PIALA MALAYSIA antara JDT menentang Kedah. Final ni mengulangi pertemuan semula final Piala Malaysia 2017 yang dimenangi oleh JDT dengan keputusan 2-0. Perlawanan kali ni pulak rasanya mana-mana penganalisis kebanyakannya meletakan keyakinan kemenangan akan berpihak kepada pasukan JDT. Namun mungkin game malam ni akan menjdai sengit memandangkan Kedah pasti ingin membalas dendam kekalahan final mereka pada lawan sama 2 tahun yang lepas.Teman pulak sebagai peminat dan penyokong setia skuad the bos gaurus

Continue Reading

Perbezaan hdd, ssd biasa dengan M.2 ssd

beza ssd dengan m.2 ssd

​Nah....6 bulan aku menyepi...baru la ni teringat rupa-rupanya aku masih ada blog. Blog olaoli.com. emm...so barulah aku nak mengepost. 6 bulan tak blogging bukan sebab berhenti. tetapi kerana ada benda lain yang aku tengah taksub mengadap. Sebelum ni aku ada post tentang aku build satu pc gaming tak silap bulan march yang lepas. Korang boleh baca kat sini bina ​pc sendiri. Bila dah siap.... apa lagi mengadap game je lah asal ada masa lapang. ​Apa itu hdd, ssd dan m.2 ssd​Dari

Continue Reading

Negara ku Malaysia – kenapa kelihatan semakin tenat?

​​Malaysia baru​Malaysia Baru... Slogan yang muncul apabila pemerintahan Malaysia bertukar tangan.  9 May 2018..Satu tarikh bersejarah buat pertama kali sejak Malaysia wujud.... Barisan nasional yang memerintah sekian lama tewas di tangan pembangkang ketika itu...Pakatan Harapan(PH). Melayu, Cina dan India semuanya bersyukur apabila pemerintahan Barisan Nasional yang sekian lama memerintah dapat ditamatkan untuk membuka lembaran baru ke arah Malaysia yang lebih ​baik. ​Teman juga walaupun bukan seorang yang 'aktif' menyukai politik tapi tetap rasa teruja apabila melihat Tun Mahathir yang amat teman

Continue Reading
>
× How can I help you?
Ada masalah mari kita sembang
© 2016 - 2019 OlaOli.Com design by OlaOlico. All Rights Reserved.