Risiko pelaburan emas

Risiko Pelaburan Emas Sebelum ni hamba ada publish satu post berkaitan dengan strategi dan teknik mengumpul emas, tapi kali ni hamba nak sentuh pula berkaitan dengan risiko pelaburan emas. Semua pelaburan di dunia ini pasti ada risiko untuk mengalami kerugian. Namun…
Safety Harness untuk keselamatan anak

Safety Harness untuk keselamatan anak Semenjak dua menjak ni, banyak sungguh kes kehilangan anak terutama bawah umur 10 tahun. Di facebook, di dada akhbar dan banyak jugak yang keluar di berita televisyen. Kebanyakannya hilang sebab keluar rumah sorang diri, pergi…
Cakap Tak Serupa Bikin

Cakap tak serupa bikin Kali ni hamba nak kongsikan satu cerita yang boleh bikin panas. Melibatkan diri sendiri dan berkaitan pulak dengan Internet Marketer yang menjualkan produk di luar sana. Sebenarnya hamba ni taklah beza dengan orang lain iaitu membeli…
Pokemon Go difatwakan haram oleh mufti

Pokemon Go Dah lama hamba tak mengupdate blog suci murni ni sehinggalah penuh dengan sawang (comment spam) yang jumlah nya cecah angka seribu. letih la jugak menekan butang spam untuk delete komen-komen tu semua. Dekat 2 bulan tak update sampailah…
Smartphone satu keperluan

Sebelum Smartphone satu keperluan Zaman hamba mula-mula belajar kat UiTM dulu lebih  kurang tahun 2000-2003 mula panas dengan telefon bimbit 3210 nokia. Banyak lagi pengeluar-pengeluar brand telefon bimbit masa tu seperti sagem, vodafone,  alcatel, motorola dan beberapa yang lain. Zaman tu…
Umur blog Olaoli semakin meningkat

Umur blog olaoli.com Dah dekat 2 minggu tanpa sebarang posting. Sedar tak sedar dah 3 bulan dah umur blog hamba ini. Terpaksa meninggalkan kawasan ke kawasan lain atas urusan kerja. Akhirnya barulah hari ni boleh lepak kat rumah dan time…
Teknik Promosi Offline

Teknik Promosi Offline Jika anda mempunyai satu perniagaan, mungkin anda langsung tidak menggunakan kaedah online untuk mempromosikan bisnes tersebut, namun anda pastikan akan melakukan teknik promosi offline secara anda tidak sedar. Kebanyakan kita lebih mengetahui strategi online marketing berbanding offline.…
Tips Berjimat Yang Berguna

Tips Berjimat Kali ini secara ringkasnya saya nak berkongsi beberapa kaedah atau tips berjimat. Mungkin ianya dapat membantu anda bagaimana untuk mengurangkan perbelanjaan dan meningkatkan simpanan atau tabungan. Dengan keadaan ekonomi yang tidak menentu, mahu atau tidak kita mesti menguruskan…