Blogger hingusan blog segalabenda.com dalam kenangan

Blogger hingusan blog segalabenda.com dalam kenangan

Kelmarin teman blogwalking dan terjumpa blog justkhai.com dan beberapa blog lain masih wujud yang pernah hot dan popular satu ketika dulu era 2010-2013. Diwaktu yang sama juga teman aktif…lebih tepatnya sangat aktif berblog berbanding sekarang ni. Waktu itu blog teman adalah segalabenda.com.** update teman dah berjaya beli semula doman niKetika tu dalam tempoh 3 bulan …

Read More Read More

Upgrade RAM atau HDD ke SSD

Upgrade RAM atau HDD ke SSD

​Kali ni teman nak bincangkan pulak sama ada nak upgrade ram atau ssd dulu. ​Sebelum ni kalau anda perasan teman ada buat satu post berkaitan dengan ssd kalau tak baca boleh baca kat link ni perbezaan antara hdd, ssd dan nvme ssd. So post kali ni nak bantu anda yang tak tahu lagi buat untuk …

Read More Read More

JDT vs Kedah

JDT vs Kedah

Jap lagi pukul 9 akan berlangsung perlawanan akhir PIALA MALAYSIA antara JDT menentang Kedah. Final ni mengulangi pertemuan semula final Piala Malaysia 2017 yang dimenangi oleh JDT dengan keputusan 2-0. Perlawanan kali ni pulak rasanya mana-mana penganalisis kebanyakannya meletakan keyakinan kemenangan akan berpihak kepada pasukan JDT. Namun mungkin game malam ni akan menjdai sengit memandangkan …

Read More Read More

Perbezaan hdd, ssd biasa dengan M.2 ssd

Perbezaan hdd, ssd biasa dengan M.2 ssd

​Nah….6 bulan aku menyepi…baru la ni teringat rupa-rupanya aku masih ada blog. Blog olaoli.com. emm…so barulah aku nak mengepost. 6 bulan tak blogging bukan sebab berhenti. tetapi kerana ada benda lain yang aku tengah taksub mengadap. Sebelum ni aku ada post tentang aku build satu pc gaming tak silap bulan march yang lepas. Korang boleh …

Read More Read More

Negara ku Malaysia – kenapa kelihatan semakin tenat?

Negara ku Malaysia – kenapa kelihatan semakin tenat?

​​Malaysia baru​Malaysia Baru… Slogan yang muncul apabila pemerintahan Malaysia bertukar tangan.  9 May 2018..Satu tarikh bersejarah buat pertama kali sejak Malaysia wujud…. Barisan nasional yang memerintah sekian lama tewas di tangan pembangkang ketika itu…Pakatan Harapan(PH). Melayu, Cina dan India semuanya bersyukur apabila pemerintahan Barisan Nasional yang sekian lama memerintah dapat ditamatkan untuk membuka lembaran baru …

Read More Read More

>