JDT vs Kedah

JDT vs Kedah

Jap lagi pukul 9 akan berlangsung perlawanan akhir PIALA MALAYSIA antara JDT menentang Kedah. Final ni mengulangi pertemuan semula final Piala Malaysia 2017 yang dimenangi oleh JDT dengan keputusan 2-0. Perlawanan kali ni pulak rasanya mana-mana penganalisis kebanyakannya meletakan keyakinan kemenangan akan berpihak kepada pasukan JDT. Namun mungkin game malam ni akan menjdai sengit memandangkan …

Read More Read More

Perbezaan hdd, ssd biasa dengan M.2 ssd

Perbezaan hdd, ssd biasa dengan M.2 ssd

​Nah….6 bulan aku menyepi…baru la ni teringat rupa-rupanya aku masih ada blog. Blog olaoli.com. emm…so barulah aku nak mengepost. 6 bulan tak blogging bukan sebab berhenti. tetapi kerana ada benda lain yang aku tengah taksub mengadap. Sebelum ni aku ada post tentang aku build satu pc gaming tak silap bulan march yang lepas. Korang boleh …

Read More Read More

Negara ku Malaysia – kenapa kelihatan semakin tenat?

Negara ku Malaysia – kenapa kelihatan semakin tenat?

​​Malaysia baru​Malaysia Baru… Slogan yang muncul apabila pemerintahan Malaysia bertukar tangan.  9 May 2018..Satu tarikh bersejarah buat pertama kali sejak Malaysia wujud…. Barisan nasional yang memerintah sekian lama tewas di tangan pembangkang ketika itu…Pakatan Harapan(PH). Melayu, Cina dan India semuanya bersyukur apabila pemerintahan Barisan Nasional yang sekian lama memerintah dapat ditamatkan untuk membuka lembaran baru …

Read More Read More

Balik Kampung….

Balik Kampung….

Airport Balik ke PenangPost kali ini adalah berkaitan dengan trip balik kampung selama sebulan. Cuti sekolah dah bermula so kita balik kampung. Kampung teman di Teluk Intan Perak. Isteri teman orang Alor Setar Kedah. Macam biasa, kami akan ambil flight turun ke penang untuk pergi ke Alor Setar. Kenapa pegi Alor setar dahulu?Sebab teman nak ambik …

Read More Read More

Poket di keringkan oleh DIY

Poket di keringkan oleh DIY

​DIY. Selalu kita dengar word DIY. Mula-mula dulu tak berapa paham sangat sebab ingatkan nama kedai tu sesaje letak nama DIY. Rupa-rupanya ia adalah singkatan dari Do It Yourself. Kedai DIY ni kat mana-manapun memang ramai orang berkunjung untuk membeli barangan.  Awal-awal dulu bila teman tengok ramai orang kat DIY teman jadi pelik. Sebab dalam hati …

Read More Read More

>