Blog Posts

Balik Kampung….

balik kampung

Airport Balik ke PenangPost kali ini adalah berkaitan dengan trip balik kampung selama sebulan. Cuti sekolah dah bermula so kita balik kampung. Kampung teman di Teluk Intan Perak. Isteri teman orang Alor Setar Kedah. Macam biasa, kami akan ambil flight turun ke penang untuk pergi ke Alor Setar. Kenapa pegi Alor setar dahulu?Sebab teman nak ambik kereta. Seperti biasa bila balik kampung kami jadi insan yang banyak menyusahkan adik beradik. Apa yang biasa kami susahkan adalah...meminjam kereta. Balik setahun sekali takkan

Continue Reading

Poket di keringkan oleh DIY

menarik di diy

​DIY. Selalu kita dengar word DIY. Mula-mula dulu tak berapa paham sangat sebab ingatkan nama kedai tu sesaje letak nama DIY. Rupa-rupanya ia adalah singkatan dari Do It Yourself. Kedai DIY ni kat mana-manapun memang ramai orang berkunjung untuk membeli barangan.  Awal-awal dulu bila teman tengok ramai orang kat DIY teman jadi pelik. Sebab dalam hati teman selalu terfikir, DI​Y ni bukanya shopping kompleks nak beli baju ke, ada makanan ke atau ada barang-barang elektrik yang menarik pun.​ Tapi kenape rami bebenor

Continue Reading

Pengalaman nyawa dihujung tanduk

nyawa dihujung tanduk lemas di sungai

Kali ni teman nak post teman ni berkisarkan tentang perkara paling penting kepada mana-mana makhluk Allah Taala di muka bumi ni iaitu nyawa. Semuanya ni berdasarkan pengalaman teman sendiri yang beberapa kali umpama nyawa dihujung tanduk. Dalam sejarah hidup teman sehingga kini, sudah 3 kali teman berdepan dengan situasi hidup dan mati. Tapi Allah sayangkan teman mahu teman teruskan hidup untuk berbuat kebaikan.Ular HitamTeman nasihatkan kome supaya berhati-hati apabila berdepan dengan apa-apa jenis reptilia yang bernama ular.. Pengalaman ni berlaku

Continue Reading

Beza lelaki lembut dengan pondan

​​​Post teman kali ni agak keras sikit. Sebab teman dah semakin risau melihat satu perangai kotor yang semakin merebak dalam masyarakat. Apa yang teman nak sebut kali ini adalah berkaitan dengan pondan. Lelaki lembut ada di mana-mana sahaja. Salahkah jika sifatnya lembut? teman rasa tak. Perwatakan lembutnya bukan disengajakan dah memang Allah jadikan dia seorang lelaki yang ​sebegitu.​Kawan-kawan teman pun ramai yang gayanya agak lembut tetapi mereka tetap lelaki, berkahwin dan memiliki anak. Masa di sekolah dan universiti dulu pun

Continue Reading

4 jenis hutang punca masalah kewangan

4 jenis hutang punca masalah kewangan

​Hi, selamat malam kepada pembaca olaoli.com. Post hari ini nak sentuh tentang 4 perkara yang menjahanamkan kewangan anda. Sebenarnya ada lagi, tapi 4 inilah yang paling banyak dialami oleh orang ramai terutama golongan muda. Teman buat conclusion berdasarkan pengalaman sahabat taulan, adik-beradik, saudara mara malah diri teman sendiri. Kita pun tahukan begitu ramai rakyat Malaysia lebih-lebih lagi golongan muda yang telah diistiharkan bangkrap oleh mahkamah. Namun tak ramai orang jelas apa punca kebangkrapan dikalangan anak-anak muda ni.​Walaupun 4 punca yang teman

Continue Reading
>
× How can I help you?
Ada masalah mari kita sembang
© 2016 - 2019 OlaOli.Com design by OlaOlico. All Rights Reserved.