Poket di keringkan oleh DIY

Poket di keringkan oleh DIY

​DIY. Selalu kita dengar word DIY. Mula-mula dulu tak berapa paham sangat sebab ingatkan nama kedai tu sesaje letak nama DIY. Rupa-rupanya ia adalah singkatan dari Do It Yourself. Kedai DIY ni kat mana-manapun memang ramai orang berkunjung untuk membeli barangan.  Awal-awal dulu bila teman tengok ramai orang kat DIY teman jadi pelik. Sebab dalam hati …

Read More Read More

Pengalaman nyawa dihujung tanduk

Pengalaman nyawa dihujung tanduk

Kali ni teman nak post teman ni berkisarkan tentang perkara paling penting kepada mana-mana makhluk Allah Taala di muka bumi ni iaitu nyawa. Semuanya ni berdasarkan pengalaman teman sendiri yang beberapa kali umpama nyawa dihujung tanduk. Dalam sejarah hidup teman sehingga kini, sudah 3 kali teman berdepan dengan situasi hidup dan mati. Tapi Allah sayangkan …

Read More Read More

Beza lelaki lembut dengan pondan

Beza lelaki lembut dengan pondan

​​​Post teman kali ni agak keras sikit. Sebab teman dah semakin risau melihat satu perangai kotor yang semakin merebak dalam masyarakat. Apa yang teman nak sebut kali ini adalah berkaitan dengan pondan. Lelaki lembut ada di mana-mana sahaja. Salahkah jika sifatnya lembut? teman rasa tak. Perwatakan lembutnya bukan disengajakan dah memang Allah jadikan dia seorang …

Read More Read More

4 jenis hutang punca masalah kewangan

4 jenis hutang punca masalah kewangan

​Hi, selamat malam kepada pembaca olaoli.com. Post hari ini nak sentuh tentang 4 perkara yang menjahanamkan kewangan anda. Sebenarnya ada lagi, tapi 4 inilah yang paling banyak dialami oleh orang ramai terutama golongan muda. Teman buat conclusion berdasarkan pengalaman sahabat taulan, adik-beradik, saudara mara malah diri teman sendiri. Kita pun tahukan begitu ramai rakyat Malaysia lebih-lebih …

Read More Read More

Keburukan makan maggi secara keterlaluan

Keburukan makan maggi secara keterlaluan

​Kesan buruk makan maggiDulu satu ketika teman bergelar seorang budak U.Belajar di UiTM Arau tahun 2000-2003 course diploma in plantation industry management.Course ini membekalkan graduan untuk bekerja di sektor perladangan. Kebanyakan Pengurus-pengurus ladang di Malaysia yang berbangsa Melayu adalah dari course ini.Course DPIM ini hanya ditawarkan di UiTM sahaja.Salah satu course yang tough dari segi …

Read More Read More

>