Traveloka Fly & Win CNY Contest

Posted on 4 min read 276 views

Siapa yang nak melancong dengan penerbangan dan penginapan percuma? Ini peluang anda kerana sempena Tahun Baru Cina, Traveloka kini menganjurkan Traveloka Fly & Win CNY Contest bermula hari ini 22/1/2018 hingga 28/1/2018. Hadiah yang disediakan sangat hebat dan menarik. Cny 2018 contest ini juga menarik dan menyeronokkan. Kenapa? sebab anda perlu main satu permainan yang disediakan oleh traveloka dan share di facebook korang maximum 5 kali sehari. Senang je kan.

Hadiah Cny 2018 contest

Sebelum kita tau apa permainan yang disediakan dalam Cny 2018 contest ini, jom kita lihat dulu hadiah-hadiah yang disediakan kepada pemenang.

PinitTraveloka Fly & Win CNY Contest

Hadiah pertama adalah flight dan penginapan percuma 6 hari 5 malam ke Seoul Korea Selatan untuk 2 orang. Lebih kurang satu minggu tu akan berada di negara K-pop. Peminat K-pop jangan terlepas peluang ini dan ajak rakan-rakan anda yang lain untuk mencuba. Korea selatan merupakan antara destinasi utama rakyat Malaysia untuk pergi melancong.

Hadiah kedua pula adalah percutian 5 hari 4 malam ke Phuket Thailand untuk 2 orang. Rasanya semua orang tahu Phuket merupakan satu tempat pelancongan yang menarik di Thailand dan menjadi tumpuan utama pelancong di negara Gajah Putih itu.

Hadiah ketiga ialah 4 hari 3 malam percutian ke Langkawi , Kedah untuk 2 orang. Pada pendapat saya Langkawi merupakan pulau perlancongan yang paling menarik di Malaysia. Sebab itu 4 kali dah saya melancong ke Langkawi tapi masih tak jemu-jemu. Kat Langkawi ni macam-macam ada, Cabel car, Underwater World Langkawi, Air terjun telaga tujuh, Taman buaya dan lain-lain lagi.

Kemudian 2 hadiah berupa Voucher bernilai RM 1000 setiap satu. Hadiah berbentuk voucher ini untuk pemenang dari perkongsian Traveloka Fly & Win CNY Contest di akaun facebook. So pastikan anda berkongsi (share) dikalangan rakan anda di facebook. Bagaimana pemenang voucher terpilih? ianya dipilih secara rawak(random). So semua orang ada peluang yang sama untuk menang hadiah ini.

Semua hadiah yang disediakan oleh Traveloka adalah sangat menarik. 3 hadiah utama pada anggaran saya bernilai beribu-ribu ringgit jika kita mengeluarkan kos sendiri. Jangan lepaskan peluang menarik ni.

Cara nak sertai Cny 2018 contest

Untuk mula main game yang disediakan dalam contest ini, anda perlu login menggunakan akaun facebook terlebih dahulu seperti screen shot di bawah.

PinitTraveloka Fly & Win CNY Contest

Kemudian anda kan di bawa keruangan berikut sila klik continue.

PinitTraveloka Fly & Win CNY Contest

Kemudian anda akan di bawa ke page berikutnya.  Di situ terdapat 3 button iaitu Terms and Condition untuk mengetahui syarat-syarat penyertaan, Instruction info tentang cara bermain dan Start Game untuk memulakan permainan dalam Cny 2018 contest ini.

PinitTraveloka Fly & Win CNY Contest

Syarat-syarat penyertaan

  • Setiap peserta mesti mempunyai akaun facebook yang sah dan set pada public.
  • Peserta perlu menjadi follower Traveloka Malaysia Facebook Fan page.
  • Peserta perlu main permaian Traveloka Fly & Win CNY Contest hanya di website yang disediakan oleh Traveloka.
  • Peserta perlu mengisi borang pendaftaran yang disediakan oleh pihak penganjur.
  • Peserta hanya boleh share di facebook maximum 5 kali sehari.
  • Peserta perlu mencapai score tertinggi. Hanya 3 orang sahaja terpilih untuk memenangi 3 hadiah utama.
  • Peserta berpeluang memenangi 2 hadiah sharing Traveloka Fly & Win CNY Challenge di facebook. 2 pemenang akan dipilih secara rawak.
  • Kegagalan peserta mengikuti mana-mana syarat di atas akan membatalkan penyertaan.

 

Cara permainan game dalam Cny 2018 contest

Ok yang inilah paling penting anda perlu tahu sebelum bermain. Saya dah try memang best dan ralat dibuatnya. Bukan saya je, isteri pun duk main jugak. Kadang-kadang terjerit-jerit jugaklah kami bermain benda ni di laptop. Ok bila kita klik start game kita akan dibawa ke paparan seperti di bawah.

PinitTraveloka Fly & Win CNY Contest

Apa yang perlu anda lakukan adalah elak kapal terbang tu dari melanggar apa-apa halangan yang menyebabkan cabaran terhenti. Terpaksa mulakan semula. Tetapi kalau terjumpa envelop angpau anda perlu langgar untuk dapatkan markah lebih. Setakat ini saya masih mencuba untuk mencapai markah tertinggi namun masih belum berjaya hehehe..so anda mesti mencuba lagi dan lagi untuk dapatkan rekod tertinggi.

PinitTraveloka Fly & Win CNY Contest

Untuk pengetahuan contest ni berlangsung selama 7 hari, jadi ada masa yang banyak untuk mengexpertkan diri dengan permainan ni. Lagi pun anda perlu share setiap hari untuk berpeluang memenangi hadiah voucher Rm1000.

Yang ni saya buat recording untuk anda lihat contoh macam mana saya main game ni. Dah sehari mencuba  bermain, kiranya 82 tu adalah markah tertinggi setakat ni. Cara anda nak naikkan kapal terbang tu ke atas adalah dengan menekan mouse atau touch pad laju laju. Tapi awas jangan sampai terlanggar awan, layang-layang dan belon udara.

Selepas itu anda perlu tekan submit score  dan login facebook. Langkah seterusnya apa yang perlu dibuat adalah share dan pastikan status share adalah public. Kemudian anda akan di bawa ke ruangan register seperti di bawah. Sila isi nama, alamat emel dan no phone yang boleh dihubungi.

PinitTraveloka Fly & Win CNY Contest

Akhir sekali anda akan lihat paparan akhir dari yang menunjukkan score telah berjaya dihantar. Klik button Traveloka untuk melihat melihat hotel-hotel yang tersedia dan penerbangan ke destinasi pilihan. Seperti yang diketahui ramai, harga dari traveloka lebih murah berbanding dengan harga sebenar.

PinitTraveloka Fly & Win CNY Contest

Link untuk menyertai contest

Mesti anda tertanya-tanya, apakah link untuk sertai contest tersebut? Jangan risau semua orang boleh join contest dengan klik Cny 2018 contest . Anda akan dibawa keruangan seperti di screen shot pertama dalam artikel ini. Selain itu sila klik link traveloka jika berminat melihat hotel dan penerbangan yang disediakan oleh pihak traveloka. Sila share kepada rakan-rakan samaada melalui facebook, whatsapp, telegram atau mungkin di blog anda sendiri. So selamat berjaya!

(Visited 99 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
Pinit
  • mimin pun join . sbb tak susah nak join. game dia pun best. good luck ehh collect angpoww

  • Hebat juga tawaran hadiah oleh Traveloka ini,. Jom kita cuba game ini mana tau ada ong

  • >
    Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

    Enjoy this blog? Please spread the word :)