Lagu Sambutlah Kasih – Lovehunters – Olaoli.com

Subscribe untuk menerima post terkini dari OlaOli.com

 

First name

 

E-mail address

 

Lagu Sambutlah Kasih – Lovehunters

By Posted on 2 No tags 1

Umur aku tahun ni dah 36 tahun. Dah tua dah. Walaupun dah tua ni aku masih lag seorang peminat pendengar lagu-lagu melayu. Genre aku adalah.. apa saja lagu yang sedap aku dengar. Dan lagu era 90 an adalah lagu-lagu yang paling aku minati yakni waktu ketika aku bersekolah menengah muda remaja. Ketika zaman ni melalak sana sini menyanyi ngan kawan-kawan. Time mencebak sawit ka mengail ikan duk terjerit menyanyi. Antara banyak-banyak lagu yang aku suka, lagu satu ni yang sampai sekarang tak lupa lirik lagi.

Sambutlah Kasih

Lagu ni dinyanyikan oleh sebuah kumpulan dari Singapura yang tak silap aku nama vokalisnya Yazid. Kumpulan ni kira hot jugak sekitar tahun 98-99. Time ni aku di tingkatan 5. Aku suka selain sebab lagunya best, juga kerana suara penyanyi tu yang rock habis terutama time chorus.

Lirik lagu Sambutlah Kasih Lovehunters

Kat sini aku nak share lirik kat sesiapa yang suka lagu ni atau pun first time nak dengar.

 

Tak Pernah ku menduga 
Gelora jiwa sesali dada
Aku jatuh dan aku merindu tanpa kepastian
Bagaimana nantinya
Aku dapat meyakinkan
Rasa cinta dihatiku
Hanyalah untukmu kekasihku

Mendung dalam sinar matamu
Kenangan duka masa lalu
Kepasrahan

Tak ku hiraukan panas mentari lagi                      (chorus)
Demi cinta ku rela menanti
Takkan goyah walaupun badai kan melanda     

Seribu tahun ku tetap setia
Lupakanlah dukamu yang silam
Hulur tanganmu sambut kasihku
Mari bersama kita melangkah                                                         

Membina cinta abadi

Kalau ikutkan banyak lagi lagu-lagu hit era 90an. Lagu-lagu era itu lebih kuat diingatan berbanding lagu sekarang ni. Tak taulah kenapa… samaada dah memang aku membesar di zaman itu atau memang lagu dan liriknya yang lebih menarik. Nak kata lagu-lagu sekarang ni tak sedap pun… tak jugak. Banyak je lagu dari komposer sekarang ni yang sodap telinga aku dengar.

Malam-malam boring takde benda nak buat pasang earphone dengar youtube memang mengasyikkan. Pilihan semua lagu-lagu 90an..emmm dah tua dah aku. hahaha…

(Visited 26 times, 1 visits today)
share
2 Responses

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge