Cakap Tak Serupa Bikin | Olaoli.com

Subscribe untuk menerima post terkini dari OlaOli.com

 

First name

 

E-mail address

 

Cakap Tak Serupa Bikin

Cakap tak serupa bikin

Kali ni hamba nak kongsikan satu cerita yang boleh bikin panas. Melibatkan diri sendiri dan berkaitan pulak dengan Internet Marketer yang menjualkan produk di luar sana. Sebenarnya hamba ni taklah beza dengan orang lain iaitu membeli sesuatu produk mengikut keperluan semasa. Hamba ni agak lama lah juga aktif dengan dropship dan menjual product melalui web dan facebook. So setakat ni hasil jualan tidak lah sehebat mana namun kira boleh cover semua kos marketing dan sewa sistem berkenaan.

Jadi hamba ni nak mengupgradekanlah lagi supaya dapat tingkatkan lagi sell. BIla duk belek-belek internet terjumpalah satu panduan yang memang sangat tepat dan berkaitan dengan sistem yang hamba gunakan. Bila melihat dan membaca salesletternya…huish hati hamba ni berdentum-dentum rasa excited maklumlah boleh buat berpuluh ribu dollar sebulan. Sedangkan hamba berhabis-habisan setakat 200-300 dollar sebulan je mampu capai.

Harga yang terlalu mahal

Sekali lagi terkejut bila melihatkan harga yang terlalu mahal. Buat pertama kalinya di Malaysia yang hamba pernah terlalu hypejumpa mengeluarkan satu panduan dengan kos mencecah ribu ringgit. Tapi hamba tak kisah sebab walaupun mahal, tapi berdasarkan salesletter yang menarik, masih dalam kemampuan kewangan hamba. So hamba beli..

Jadi hebatkah??

Tak hebat mana pun..semuanya telah lama hamba tahu. Kajian-kajian yang mereka tunjuk ajar dalam panduan tu kebanyakannya telah diketahui ramai orang. Yang tersedih, ada antara dropshipper yang didedahkan mempunyai risiko tinggi untuk berurusan. Pasal FB marketing pulak ianya tidak seteliti mana. Sebab hamba pernah mengikuti seminar FBads yang pernah dilancarkan oleh seorang iaitu sifufbads. Dengan teknik dialah hamba boleh dapat sell berbanding sebelum ni sebab hanya fokus pada google adwords sahaja. Berbalik pada panduan tadi, memang kecewa dan apa yang hamba dapat simpulkan, salesletternya terlalu hype. Janganlah begitu ye wahai-wahai pembina dan pencipta panduan.

Ada juga hamba terpikir, betul ke mereka-mereka ini memang berjaya dalam perniagaan mereka? Ataupun mungkin ada jurus-jurus penting yang disorok dan tidak didedahkan dalam panduan yang mereka jual? Sebab itu bila di beli dan diteliti, ianya tidaklah sehebat mana.

Minta refund

Hamba telah minta refund dan alhamdulillah telah masuk ke akaun. Terima Kasih. Cumanya ada rasa sakit hati sikit. Eh tak sikit, tapi banyak. Bila minta refund, dia minta bukti yang panduan mereka telah diikuti dan tak berjaya. Hamba tak dapat buktikan tapi hamba katakan yang panduan mereka itu adalah basic bagi hamba dan dengan jujurnya hamba bagi link hamba sendiri. Mereka bersetuju. Then lepas dapat refund boleh pulak dia cakap – manusia sekarang ni suka ambil kesempatan. Ramai yang cuba nak dapatkan produk percuma dengan claim seolah-olah panduan yang dibeli tidak berkualiti. Punyalah sakit hati hamba, teringin pulak dihati nak viralkan. Tapi sabarlah wahai hati. Yang penting duit tu dah dapat balik. terlalu hype

Hamba ambil keputusan mendelete semua fail yang hamba download. Kalau hamba nak menipu pun buat apa, sebab panduan tu tak memberi apa impak pun. Lagi pulak hati dah sakit. So nyah kau dari laptop ku..hehehe

Maaf atas luahan hati ni harap yang terlibat jangan terasa. Lagipun hamba tak mention pun sesapa. Bagi yang nak keluarkan sesuatu product pastikan salesletter anda semua janganlah terlampau menghype sesangat. kemudian bila dah mention yang refund akan diberi, so jangan la pulak korang tak puas hati bila ada orang minta refund. Kalau tak tahan nak menerima keadaan-keadaan macam tu, jangan lah nak berbisnes. Duk je rumah atau pergi kerja kilang ke ape ke.

 

 

(Visited 89 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
share
2 Responses
  • cik tom
    October 26, 2016

    cik tom rasa macam boleh agak je produk pe yg dlm cerita ni..hihi…
    ciktom pernah dpt beberapa offer review ebook..salah satu ebook tu..bila ciktom baca..haih semua info tu copy paste je semata dari internet..basic dan takde langsung add on new info yang menampakkan originaliti dari yang lain..harga pun langsung tak berbaloi untuk bayar..jadi ciktom tarik diri dari review ebook tersebut..
    cik tom recently posted…Pengalaman Cik Tom Pajak Gadai Emas di Ar-Rahnu KPFMy Profile

  • olaolico
    December 2, 2016

    ye ke cik tom tau?? hehe..

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Facebook
Google+
http://olaoli.com/cakap-tak-serupa-bikin">
Instagram