Buat duit sebagai penulis – Panduan Menjadi Penulis Bebas

Minggu lepas setelah sekian lama tidak membeli ebook tiba-tiba teman teringin dan tertarik untuk membaca sebuah ebook yang telah di promosi ke emel teman iaitu Panduan Menjadi Penulis bebas dari rahsiapenulis.com. Teman dapatkan ebook ini hanya dengan harga RM27 sahaja. Tak mahal manapun berbaloi dengan ilmu yang diberi. Ebook ini ditulis oleh seorang pengeluar ebook yang agak terkenal iaitu Aqif Azizan. Beliau telah banyak menulis dan menghasilkan ebook-ebook panduan dan ada antaranya telah aku miliki iaitu Rahsia Jutawan Emas.

​Review olaoli tentang Rahsia Penulis

​Asalnya teman beli ebook ni untuk belajar lebih lagi tentang bagaimana untuk memperbaiki peulisan teman yang 'hodoh' kat blog ni. Tetapi bila teman beli ebook ni ia tidak banyak menyentuh pasal teknik penulisan tetapi ia lebih lagi iaitu bagaimana 'memasarkan' kebolehan dan penulisan kita. Selama ini yang teman tau hanya menulis di blog sahaja naikkan ranking dan tambah pelawat. Rupe-rupe sepatutnya teman ada peluang lebih dari itu untuk buat duit dengan menulis.

Rahsia penulis

Penulis ebook Rahsia Penulis ini juga berkongsi beberapa belas kaedah dan teknik untuk promosi yang berkesan bagi menarik minat pelanggan. Ada 4-5 teknik yang teman baru tau.

Sekarang ni duk kaji samada boleh atau tidak teman buat. Kalau ikutkan hati teman nak tulis je kat sini, sat lagi kang melanggar pulak hak cipta terpelihara.

Kemudian satu chapter yang menceritakan beberapa formula untuk meningkatkan permintaan terhadap penulisan kita. Salah satunya adalah............... eh sat lagi kang langgar hak cipta le..

​Idea Penulisan

Haaaa!!! yang ini part paling teman suka. Kalau anda nak tau teman ni selalu kering idea nak menulis. Kengkadang sampai berbulan taktau nak menulis ape. Tu pasal blog ni kerap penuh dengan labah-labah dan sawang. 

Kali ni penulis berkongsikan banyak idea-idea yang membantu kita untuk 'mencetuskan' idea lain untuk di tulis. Penulis tanpa idea maka...matilah dia. Blog tanpa post atau artikel maka...bersawangla ia. hehehe. Kalau cara teman sebelum-sebelum ni, idea menulis hanya muncul pabila teman sendiri melaluinya dan melihatnya samaada pengalaman sendiri, anak isteri, adik beradik atau kawan-kawan.

​Panduan yang berbaloi

Ebook ini harga RM27 sahaja. Murahkan. Ilmu yang teman dapat lebih dari harga tersebut sebab RM27 dalam 1 hari isyaalah boleh generate balik. Ilmu tu yang penting jika anda memang serius untuk berblog dan ingin menjana pendapatan melalui kebolehan menulis. Jadi sila dapatkan ebook tersebut​ dengan mengisi emel di bawah.

olaoli

Post ni adalah untuk mempromosikan satu produk yang sesuai kepada sesiapa yang ingin menjana pendapatan melalui penulisan. Jika anda membeli dari link yang teman berikan, teman akan mendapat komisyen. Sekian terima kasih

(Visited 50 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
  • saya pun masih terkial-kial dan merangkak-rangak untuk menjana pendapatan melalui penulisan..

    mungkin gaya penulisan belum kaw-kaw dan teknik pemasaran belum mantop menyebabkan saya masih tersungkur di tasik madu..

    kalau tersungkur pada pangkuan ‘awek solehah’ …alhamdulillah

    hahahaha..ayat last just a joke

  • >
    Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

    Enjoy this blog? Please spread the word :)

    © 2018 OlaOli Designs. All Rights Reserved.