Tag: bagaimana nak mula buat blog

Pejabat di rumah Small office home office

Pejabat di rumah Small office home office

Pejabat Di Rumah atau Small Office Home Office

Soho adalah singkatan kepada Small Office Home Office adalah semakin popular di kalangan rakyat Malaysia sekarang. Memiliki satu pejabat di rumah boleh di katakan keperluan terutama kepada mereka yang berkerja dirumah. 

​Dengan adanya sebuah soho di rumah ia akan dapat menjimatkan banyak kos berbanding menyewa tapak office yang mungkin boleh memakan kos ribuan ringgit sebulan.

Sebenarnya Soho mula menjadi trend sejak internet di gunakan secara meluas. Seiring dengan peningkatan jumlah pengguna internet, maka telah banyak peluang perniagaan secara online tersedia.

Walaupun ianya perniagaan internet yang hanya perlu beronline di rumah, namun faktor keselesaan dan keselamatan data perlu diambil kira untuk meningkatkan produktiviti. Atas sebab itu konsep Soho wujud dan berkembang.

​Bekerja tanpa Small office home office

Tanpa soho kita tetap boleh bekerja. Di atas meja makan pun kita boleh beroperasi untuk menjalankan aktiviti perniaagaan internet. Cuma anak isteri tengah makan di sebelah sedangkan kita menguruskan order atau melayan customer.

Lepas itu fail dan laptop lepas siap kerja kita tinggalkan sahaja atas meja makan.

Silap gaya anak kita buka laptop tanpa kita sedar dan buat main game. Itulah juga cara saya semasa mula-mula berbisnes internet. Tidak teratur dan tidak tersusun.

smalloffice

​Kepentingan ​Small office home office

Faktor utama adalah keselesaan bekerja. Seelok-eloknya satu bilik disediakan tanpa berkongsi dengan fungsi lain.  Sebagai contoh jika anda seorang grafik designer, soho yang sesuai adalah di dalam satu bilik yang tidak boleh diakses sesuka hati oleh orang lain terutama anak-anak kecil.

Konsentrasi sangat penting untuk memastikan anda dapat bekerja dengan lebih baik dan fokus. Selain itu data dapat disimpan dengan lebih selamat kerana tidak ramai orang yang boleh akses ke soho anda.

Peralatan asas untuk ​Small office home office

Satu meja kerja bersaiz sederhana, sedikit kelengkapan hiburan(pemain muzik), alat tulis, kertas note, fail(tujuan dokumentasi), rak kecil dan pc atau laptop adalah alatan asas untuk setup sebuah soho.Alatan yang penting semestiya sistem audio untuk meningkatkan mood.

Tidaklah perlu untuk membeli sebuah meja besar yang terpasang rak sehingga memakan kos beribu-ribu ringgit. Bagaimanapun jika anda memiliki modal untuk mendapatkan peralatan yang lebih baik dan menarik saya anggap itu satu pelaburan yang bijak untuk jangka masa panjang.

Apabila perniagaan semakin maju, mungkin anda perlu menyediakan set sofa untuk kegunaan jika anda membuat perjumpaan dengan prospek.  Prospek akan lebih mempercayai apabila melihat perjalanan bisnes anda yang tersusun dengan memiliki sebuah pejabat yang tersusun dan menarik.


mysoho

Kadangkala di internet kita dapat melihat contoh gambar soho yang menarik dan tersusun. Malah ada yang mendapatkan khidmat nasihat dari perekabentuk dalaman untuk membuat sebuah soho yang  exclusive. Saya juga bercita-cita untuk memiliki sebuah soho yang direka mengikut selera sendiri. Namun akibat kekangan ruang maka impian itu masih disimpan dan mungkin suatu hari nanti akan tercapai.

Tetapi kini olaoli.com dah pun memiliki sebuah soho yang sederhana. Meja dibeli dengan kos yang rendah tetapi dari segi saiz ianya memadai. Kebanyakan alatan dan bahan dibeli dari DIY sebab kosnya lebih murah. Boleh baca di artikel meja blogger hingusan olaoli.

Kebanyakan blogger mempunyai workstation mereka sendiri untuk membuat kerja. dengan memiliki sebuat soho kita akan lebih fokus dan mampu untuk bekerja lebih lama.

Bagaimana nak mula buat blog

Bagaimana nak mula buat blog

Bagaimana nak mula buat blog

bagaimananakmulabuatblogKali ni aku sebagai seorang newbie blogger, nak kongsikan cara bagaimana nak mula buat blog. Ia berdasarkan pengalaman aku sendiri untuk buat blog ini yang sebenarnya baru je berumur 2 minggu lebih. Sebelum ini dalam tahun 2011 aku pernah selama setahun berblog tapi menggunakan platform blogspot.com secara percuma. So sekarang ni aku dah upgrade guna wordpress dengan domain dan hosting sendiri. Dalam tempoh 2 minggu, ni aku rasa banyak perbezaan blog wordpress dengan domain hosting berbayar berbanding blog percuma dari segi traffic. Di bawah ni 4 step bagaimana nak bina blog.

Langkah pertama adalah mencari idea apa domain yang aku nak guna. Sebab sekali kita dah beli domain, domain tu tak boleh lagi ditukar. Kalau nak tukar nama domain yang lain kenalah keluar kos lagi untuk beli domain yang baru. Disebabkan aku nak guna untuk blog peribadi so aku pilih la Olaoli.com. Kena lah sikit hujung tu dengan nama aku. Selepas pilih domain, aku pilih pula pakej hosting yang sesuai. Disebabkan aku ni seorang newbie, pilihan aku adalah pakej yang paling murah dan basic je. Dan sebelum terlupa, aku dapatkan domain dan hosting dari NetKl.com. Setakat ni servis netkl bagus sebab mereka respon sebarang pertanyaan aku dengan cepat dan pantas.bagaimananakmulabuatblog

Langkah kedua ialah aku memilih theme yang sesuai dengan ‘mata’ dan ‘jiwaku’. Maksud aku sedap mata melihat. Mata aku bukan mata korang ye hehe..Ada ramai otai blogger yang mencadangkan memlih theme yang mesra seo. Setakat ni aku tak faham sangat apa yang dimaksudkan dengan theme mesra seo. Harap otai yang terbaca post ni boleh beri komen atau pendapat atau penerangan sama ada di komen atau satu post di blog mereka. Dalam memilih theme ni banyak yang free dan ada yang berbayar. Pada aku yang umpama tunas pokok ni tiada sebab aku nak beli yang berbayar. Sebab 1 theme tak kurang dari USD50. bagaimanapun aku yakin, pasti ada kelebihan menggunakan theme yang berbayar.

Bina Blog Sendiri

Langkah ke tiga aku install plugin dalam blog. Ada setengah pendapat kata jangan install lebih dari 10 plugin dalam sesuatu blog. Kalau plugin terlalu banyak akan menyebabkan loading time blog menjadi lambat. Implikasinya akan mengurangkan visitor sebab visitor boring nak tunggu blog kita lembap. Tapi aku install sampai 14 buah plugin dan memang nampak macam slow la sikit loading blog aku. Disebabkan aku ni baru nak berkecimpung dengan wordpress, so aku cuba-cuba test and error banyak plugin.

bagaimana nak mula buat blog

 

Langkah ke empat dan terakhir ialah mula membuat post/content. Banyak pendapat, awal-awal blog dilancarkan seelok-eloknya kerap membuat posting misalanya sehari satu post. Tapi aku tak mampu juga nak buat sekerap tu. Jadi aku buat post bila ada idea saja. Kadang-kadang bila idea terlebih banyak, aku akan senaraikan dalam notepad untuk posting yang akan datang. Takut nanti terlupa pulak kalau tak buat note.

Itulah 4 step yang aku lalui bagaimana nak mula buat blog. Sebenarnya tak la susah sangat. Cuma sedikit masalah bila dalam dashboard wordpress. Nak hadap editor dan bagai-bagai benda yang lain tu  yang buat pening kepala sikit. Next time aku kongsikan pulak macam mana cara budak kecil seperti aku nak mengindexkan blog aku ni ke search engine dengan kadar tak berapa segera.

Bina Blog Sendiri

[wdps id=”1″]

>
Ada masalah mari kita sembang